Fin alpin linje på Bringtinden.

Står opp,ikke så veldig tidlig.Ser ut av vinduet.Ok vær i dag,må vel gjøre noe ute ihverfall.Ringer  Torleiv og blir enig om å finne på noe.Foreslår ett par forskjellige ting,blant annet en liten alpin klatretur på Senja.Det høres spennende ut sier han.

Vi kjører mot nord-senja.Det er god stemmning i GT`n med takluka oppe i godværet og synging etter radioen.Vi kjører forbi Breitind,Store-hesten og Burstind.På Bringtinden er det mange muligheter som jeg og Bent har sett på tidligere som jeg hadde lyst til å teste ut. så vi setter bilen ved Bringtinden.Vi bestemmer oss for ei renne som ser fin ut.

bringtinden-2.jpg

Kort anmarsj på fast snø,kosetur! Dette var Torleiv sitt første møte med stegjern og økser så vi tar det med ro.Vi kommer ikke langt opp i renna før vi må fram med tau og derfra klatrer vi rundt sju taulengder til toppen.Det er klassisk miks klatring på snø,is og frossen mose.isen som var tilstede i partier var mange steder tykk nok for skruer,men det var også ett kort parti med tynn is.Jeg var veldig fornøyd med å finne så fin klatring her og koste meg grådig.

konsentrert.jpg

Torleiv ble raskt fortrolig med å ha stegjern på beina og økser i hendene og taulagsrutinene fungerte godt.Vi kom tilslutt til toppen av renna og klokka hadde da blitt endel for vi hadde jo ikke begynt så tidlig akkurat.Flott utsikt utover mefjorden mens vi kveilet tau og spiste litt.Retur ble ned flanken på andre sida av egga mot øst.Vi var nede ved veien rundt ti og var enig om at det hadde vært en fin tur.i-toppen-av-renna.jpg

Fornøyd Torleiv på toppen av ruta

forn%c3%b8yd.jpg

-Fin tur som anbefales.Ta med ett lite alpint rack inkludert 3-4 isskruer,ett knippe kiler,en større hex og en eller to friends.Normalt sett vil nok ett lag med to erfarne klatrere gå mest løpende utenom enkelte partier.Jeg valgte å bruke klatremetoden stort sett hele veien.

Av Aksel Sveum

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: