Sosial høsttur til Klatrehytta

I slutten av september dro vi et godt gjeng opp til klatrehytta på Kvaløya. Målet med turen var å ha en sosial tur med god stemmning, og å få klatret Zappfe-egga opp til Zappfetoppen. De heldige fremmøtte var meg selv (Bent Eilertsen), Tina Grytting, Aksel Sveum, Lisa Halvorsen, Torleif Ringerud, Torgeir og Alf Otto Buvik. Lørdag ble først brukt til litt shopping og en god matbit på Cafe-Flyt i Tromsø by.

hy1

Så beveget vi oss ut til Grøtfjord på Kvaløya og gikk opp til hytta i mørket, og med ganske mye snø under beina mot slutten. Etter å fått varmet opp hytta, kokt kaffe og tennt på staerinlysene, gikk sjitsnakket i orden. Ekslusive drikkevarer ble tatt frem, og røverhistoriene ble bedre og bedre utover natten. Og det la ikke en demper på stemmningen at P4 spillte best-of-80-tallslåter hele kvelden/natta!! Hærlig! Ute glittret stjernene, og noen (uten å nevne navn) måtte en del turer ut for å trekke friskluft, da gulvet inne i hytta ble vel mye bevegelig… Og at da noen datt utenfor en skrendt da de forsøkte ta en snarvei mellom toalettet og hytta, var det på tide for noen å ta kvelden.

 hy3

Noen lærte også hva begrepet “alpin-humor” er i løpet av kvelden, og etter hvert ble vel så og si alt en “alpine-jokes” i hytta… Men vi hadde en særdeles hyggelig og morsom aften uti nattetimene. Og alle hadde veldig vondt i lattermusklene da de la seg til å sove. 

Helt om natta…helt om dagen!! Vi sto opp til strålende sol, og spiste frokost. Alle var med godt mot, og i relativt fin form tross den lange natta. Vi delte oss inn i 3 taulag, med Aksel, Torgeir og Alf Otto i ett. Torleif og Lisa i ett. Og jeg og Tina i det siste. Da vi kom opp eggen og skulle starte på klatringen blåste en del, selv om sola holdet seg fremme.

 hy2

Vi merket fort at dette var vinterklatring, og fingrene var kalde. Men vi trosset oss oppover taulengde etter taulengde, og jeg og Tina kunne snart gå de siste metrene til toppen i strålende sol, og fin utsikt.

 hy6

hy4

Etter hvert kom Aksel, Torgeir og Alf også. Etter å ha ventet på toppen litt, startet vi på rapellen, og gikk i short-ropes ned til neste rapell, hvor vi traff Lisa og Torleif. De hadde stått litt fast pga kommunikasjonsproblemer i den sterke vinden, så de snudde der og fulgte med oss ned de siste to rapellene. Vi kom oss vel ned, og vasket hytta og gikk i mørket ned til bilene. På tur hjem ble det Burgerking i Tromsø.

hy5

Nok en fin tur ilag med et glittrende fint gjeng!! En fin kombinasjon av det genialt sosiale og fjellklatring i de vakre kystfjellene våre!!

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: