Lyngen på tvers over Jiehkkevarri

I slutten av august dro jeg (Bent Vidar Eilertsen), Øyvind Bjerknes og Ståle Vannebo ut til Lyngen en solfylt og vindstille lørdag. Målet var å bestigge Troms fylkes høyeste fjell, Jiehkkevarri på 1834 meter over havet.

lyn1

Vi valgte å gå opp “vinterveien” fra vest opp fra Ullsfjord. Starten gikk opp langs med Tverrelva, og videre opp nord øst til brekanten. Etter hvert som vi beveget oss opp ura fant vi ut at vi heller skulle forsøke oss på å gå Lyngen på tvers via toppen av Jiehkkevarri, og avslutte turen ned Lyngsdalen til Furuflaten. 

ly2

Da vi kom opp på breen knyttet vi oss inn i et taulag, og gikk rimelig raskt bort til toppen av Jiehkkevarri. Toppen ble feiret med en pose ostepopp.

ly3

Vi fortsatte så videre sørover og ned den lange Sydbreen til den frodige Lyngsdalen, og ankom Furuflaten i mørket etter 14 timer ute på tur.

ly4

En fantastisk tur over mange fine topper på over 1500-meter, og i alt slags terreng. Og været var helt overveldende, med stekende sol og vindstille hele turen!! Nok en minnerik opplevelse i den nord norske fjellheimen.

Av Bent Vidar Eilertsen  

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: