Høstpadling på Senja

I slutten av september er fortsatt ikke padlesessongen over konstaterte vi!! Jeg (Bent) og Tina Grytting pakket to havkajakker på taket av bilen, og kjørte ut mot yttersiden av Senja. Målet var å legge ut fra Hamn, og padle rundt de idylliske holmer og skjær i havgapet utenfor der. 

ham1

Vi så mørkt på det da det øsregnet på bilruten igjennom Svanelvdalen… Men da vi nærmet oss Hamn viste det seg at på yttersiden av Senja var det sol og forbigående skydekke tross regnværet på innlandet. Vi smilte og var turklare!!

ham2

Tina hadde alldri padlet før, og jeg måtte frem med lovende ord om hvor enkelt og trygt dette var for å få henne velvillig ut i kajakken. Etter en kort instruksjon, manøvrerte hun kajakken pent og trygt ute i det kalde vannet. Og etter litt småpaddling rundt bryggene ved Hamn, fikk jeg henne med ut på en langtur rundt de fine holmene mellom Hamn og Bøvær.

ham3

Lunchen ble inntatt på en kritthvit strand med sola glittrende i havet. Og utenfor lekte flere seler i vannet, så underholdningen var ikke til å klage på. Da vi skulle tilbake, var havet blåst litt opp, og bølgene var større. Men Tina var blitt en stabil padler og klarte turen tilbake med stil. 

ham4

Dette var et levende bevis på at man kan få en strålende fin padletur i solen, selv om at det er sen høst med snø i fjellene og regn på innlandet.   

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: