Kveldsklatring på Senja

kvæn7 

Etter noen dager med regnvær i nord, ble det endelig en nydelig aften med kveldssol mindt i andre uka i juli. Vi kastet oss rundt og fikk pakket klatreutstyret i bilen og kjørte ut til Senja for å få klatret på rutene på Kvænan ute ved Sifjord/Flakstadvåg. Jeg (Bent Eilertsen) og Helen Larson dro først, og etter hvert kom også Aksel Sveum og Thomas Johansen utover.

 kvæ8

På tur opp til innsteget fikk vi til vår store overraskelse se at det allerede var klatrere på en av rutene!! Dette var veldig artig selv om vi kanskje ikke hadde forventet å finne andre klatrere på Senja. Da vi kom til innsteget viste det seg å være Ronny fra Oslo og hans samboer (som er fra Sifjord) som hadde funnet veien ut på de varme klippene på denne utrolig fine aften. De hadde gått løs på ruta “Børre Bever”, så vi startet med “13 jenter” på 3 taulengder. Og da vi rappellerte ned hadde Aksel og Thomas ankommet og var på vei opp samme rute.

kvæ9 

Vel nede startet vi på “Børre Bever”, og hadde en nydelig klatretur opp de 3 taulengdene på den også. Ved rappellen traff vi Aksel og Thomas, og da vi sto nedenfor veggen var klokken blitt nesten midnatt. Sola sto inn på fjellet i en brennende oransj farge som glittret i det speilblanke havet!! En perfekt kveldsklatretur!!

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: