Klatring på Eidetind i Ofoten

eid1 

Første helga i juli trosset jeg (Bent Eilertsen) og Aksel Sveum regnværet og pakket bilen og dro til rasteplassen under Stetind i Ofoten. Vårt mål var å få klatret den klassiske ruta “Klubbruta” som går opp på Eidetinds fine vertikale svaflater. Kvelden ble brukt til sosialisering med Tsjekkiske back-packers i gapahuken under Stetind, mens regnet dryppet ned. Vi la oss til å sove med håp om bedre vær, og våknet til oppholdsvær og en sol som tittet frem vekselsis.

eid2

Vi kjørte så bort til Eidetind og klatret denne klassiske fine Klubbruta som er på 5 taulengder. Dette er blitt kalt for en av Norges fineste 4+ ruter, og det er virkelig en fin rute, med vedvarende variert klatring av høy kvalitet.

eid4

Man parkerer ved E6 rett ved det imponerende “Verdens-svaet” som går opp mot nabofjellet Kugelhornet. Man går så over en bro langs en hyttevei, styrer så over myrene og videre opp en tydelig sti rett til innsteget på Klubbruta, (ca 20 minutt gange). Ruta kan enten gåes i 5 taulengder vedvarende 4+ klatring, for så å rappelere ned (det er boltede rapellfester), eller man kan fortsette opp til toppen av Eidetind på mer alpin 4+ varierende terreng, og gå ned normalveien. Rapellfestene blir brukt som standplasser, og man kan se første standplass fra innsteget. Taulengdene er lange, så det er bare å gå på til man treffer på boltene.

eid3

Denne turen anbefales på det sterkeste, særlig for de som akkurat har begynt å klatre på naturlig sikringer (godt sikret), men også for alle andre klatrere.

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: