Alpine dager i Jotunheimen

 hur4

Siste uka i juni dro jeg (Bent Eilertsen) og Aksel Sveum nedover til de Sør Norske alpene, nærmere bestemt Hurrungane i Jotunheimen. Vi skulle delta på et klatreinstruktørkurs i regi av Norsk Fjellsportforum (NF) som ble arrangert av Høyt og Lavt. Kurset var NF-klatreinstruktør-1 kurs, som tilsvarer Norges Klatreforbund Trener-1 Fjell.

hur1

hur5 

Vi dro fra et regnfullt Nord Norge, og ble møtt av et overskyet vær i Turtagrø som skulle være vår base i de neste 8 dagene. Men neste dag tittet sola frem, og den ville bestå alle dagene til ende, sol og blå himmel!!

hur3

hur2 

Vi fikk mange fine alpine klatreturer, samtidig som vi hadde leksjoner og trening på metoder og veiledning ved et nærliggende crag. Turene vi fikk gjort var Store Austadbotn traversen, Midtre Ringstind, Dyrhaugsryggtraversen opp fra hytta på Bandet. Lange alpine turer med innslag av alt fra passering av bre, rapeller, klatring i bratt snø, til fjellklatring på klippe. Fantastiske turer i en vild og vakker fjellverden!!! Og vi ble begge to godkjente NF-klatreinstruktører/Trener1Fjell.

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: