Ny rute gått på Senja

En solfylt aften i slutten av mai, gikk Bent Eilertsen og Elin Jansson en ny rute på fortoppen til Kvænan, i mellom Sifjord og Flakstadvåg. Den ble gått rett til høyre for ruta “13-jenter”. Ruta fikk det utradisjonelle navnet “Børre Bæver” og har ca graden 5- .

ghjgfj

På bildet ser dere de to rutene med rød strek, “Børre Bæver” til venstre, og “13-jenter” til høyre, mens rapellen er tegnet med lilla strek.

bør1

Ruta er en fin og fast rute. Den begynner med et relativt hardt opptakk (kanskje grad 5) kort etter starten på første taulengde, men etter hvert, på de 2 siste taulengdene byr ruta på fin 4+ klatring i rent og fast fjell. Byr på alt fra litt svaklatring, laybakk og et litt jamme-opptak.

BØR3

Vel oppe kan man enten gå på løpende til toppen, og ned og rundt via en renne på baksiden, eller man kan traversere bort 15 meter til toppen av “13-jenter” hvor det finnes muligheter for to greie rapeller ned (det står et par kiler og en slagbolt der, men bruk skjønn og vurdering på hva dere rapellerer av på, vi skal snart få satt inn borebolter og skikkelig rapellfeste der). Vel nede kan man ta fatt på ruta “13-jenter” også.

BØR2

Ruta er gjentatt av flere klatrelag etter på. Lykke til med klatring på ruta!

BØR5

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: