Nord Norsk klatresamling Lofoten

Ja så var et av årets sosiale klatrehøydepunkter endelig der, nemlig den årlige Pinsesamlinga i Lofoten. Da samles klatrere fra hele Nordkalotten og mere til, ute ved Festvåg ut mot Henningsvær i Lofoten. Og i år var det blant annet klatrere fra Harstad, Narvik, Lofoten, Tromsø, Bodø, Sverige, Oslo samt flere steder. Og det var svært mange fra Midt Troms Tindegruppe og miljøet rundt som hadde møtt opp, noe som var utrolig artig!! For tre år siden var vi en beskjeden gjeng på 3 stykker som dro dit fra Midt Troms Tindegruppe, og nå var vi kanskje en gjeng på opp mot ca 15-18 stk fra MTTG og miljøet rundt. En kjempeartig utvikling!!

nn3

Det startet fredag ettermiddag da vi var flere biler som forlot Bardufoss med nesen mot Lofoten. Til vår store skrekk, var fergekøen i Melbu usannsynlig laaaang,,, Det ble en nervepirrende venting på kaffen der,,,og etter å sett en ferge dra av gårde, fikk ca halvparten av oss være med, de andre fikk heldigvis slippe på den siste for kvelden,,,, Lofoten og Festvåg ble inntatt, og telt slått opp. Været var halvbra, og mange ventet sikkert med å komme da været skulle bli bedre utover helgen. Det var blitt midnatt når alle var kommet seg dit, så etter å sittet litt i lavoen å pratet sjit, ble soveposene funnet og drømmeverden om tørre varme klipper inntatt,,, Noe man ikke våknet til dagen etter på, da regnet dryppet ned. Noen spiste frokost og pratet sjit i teltet mens primusen gikk for fullt, mens andre (Julia) tok seg en treningstur på 10 km løping, (imponerende!). Etter å ha fått seg en morgenkaffe på Klatrekafeen i Henningsvær, brettet vi opp armene og dro til Piano Cragget for å klatre Pianohandler Lunds Rute med et helt gjeng. Dette er en lett og fin rute, så den var passende både med tanke på regnet, og at mange hadde mindre erfaring med klatring ute over flere taulengder. Dette ble en fin tur da regnet i store deler av tiden var fraværende, og mange fikk tøyet sine grenser, mens andre fikk seg en ny opplevelse, mens andre fikk seg endelig pinsas første klatretur i Lofoten. På kvelden ble det velfortjent grilling med forfriskende drikke til. Etter hvert ankom flere fra Midt Troms miljøet teltcampen. Været viste seg fra en god side hele kvelden og natten, og klatrehistorier, røverhistorier, sjekkehistorier, speed-dating historier og annet løssluppent prat gikk for fulle fem. Det ble en livlig og sosial aften, hvor vi var særdeles mange fra Midt Troms som holdt ut til langt ut på morgenkvisten, noen la seg vel så seint som i syv tiden,,,

nn2

Dagen etter var det en slagen gjeng som krøp en etter en ut av teltene. Men alle var med godt mot om mere klatring på Lofotklippe denne dagen også. Været var fint, og noen dro til Paradiset, noen til Sjøsvaet, andre dro for å bestige Store Festvågtind, mens et helt gjeng dro inn til Bare Blåbær. Dagen ble utnyttet godt likevel, og mye fin klatring ble gjort.

nn6

Noen måtte så forlate Lofoten og Pinsesamlinga av diverse forpliktende grunner, mens andre kunne fortsatt utnytte mandag, som var siste dagen av pinsa. Her var det noen som blant annet fikk gjort Presten med direkteinnsteget på vestpilaren, som er en klassikker av en fin rute!

Årets Pinsesamling i Lofoten var ferdig, og det er bare å glede seg til neste, og da blir vi forhåpentligvis enda flere som stiller med oppbrettede armer og klatrelyst, og med litt gode forfriskninger og nye eller gamle røverhistorier på menyen 😉

Takk for en fin helg! 😉

Av Bent Vidar Eilertsen 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: