Helt gjeng på klatrehytta på Kvaløya

En fredag i slutten av mai gjøres de siste organiseringer for å få med flest mulig på en sosial tur med hyttekos og klatring opp ved klatrehytta på Kvaløya. Tidlig dagen etter kjører vi flere biler full av godt folk, god mat og drikke, og klatreutstyr mot Tromsø. De som var med var Bent, Bente, Julia, Aksel, Inger, Jan-Helge (kom senere), Arild og Margrete (gikk opp fredag)). Etter en planlagt kort, men som ble svært lang, stopp i Tromsø, for matshopping, og for enkelte shopping av klær,,,og en solid og god matbit med kaffe til, på stamstedet Flyt, kom vi oss utover til Kvaløya og Grøtfjord hvor bilene ble parkert.

Regnet hadde gitt seg, og vi fikk æren av å gå opp til hytta i minimalt nedbør. Oppe ved hytta var våre venner Arild og Margrete allerede på plass, eller rettere sagt, de var ute på en aldri så liten kveldstur opp Zappfe-egga når vi ankom hytta. Etter å ha fått skiftet litt klær, der jentene tok seg et snøbad ute (hørtes ut som om de frøs noe jævli slik som de peip der ute i snøen,,, 😉 ) , fikk vi frem god mat og drikke i form av vin/øl/cognac, som vi koste oss velfortjent med.

khm2

Etter hvert kom også Shettlands-Larsen (Jan-Helge) opp til hytta. Han hadde forøvrig gått opp i dalen bortenfor og måtte traversere Styrmannstind for å komme seg opp til hytta, en spenstig tur opp for denne fjellgeita fra Vinje. Etter å ha blitt bekymret for Arild og Margrete som var borte lenge, kunne vi endelig se de ankomme hytta.

khn3

Kortspill ble satt i gang, og enkelte var svært så engasjerte utover nattetimene, noen ble nesten engstelige for at engasjemanget skulle gå over i en heftig slåsskamp, noe vi heldigvis unngikk med nød og neppe,,, 😉 Etter mange gode og dårlige røverhistorier og en trivelig aften fant de siste soveposen sin, og stillheten senket seg over hytta (endelig ville vel noen si,,, 😉 ).

khm4

Neste dag måtte Julia og Jan-Helge desverre dra uten å ha tid til å være med oss andre på klatretur. Men med lovnad om å komme sterk tilbake senere! Vi andre delte oss inn i 3 taulag på 2 pers i hvert, det ble Bent og Bente som dro i gang først, så kom Aksel og Inger, tett etterfulgt av Arild og Margrete. Vi alle skulle klatre Zappfe-egga til toppen av Zappfe-toppen, som er en fin lett alpin klatretur som byr på varierte utfordringer. For noen var det en stor prøvelse i høyden på naturlig klatring, for andre en gylden sjanse til å komme igang med klatring på led på egne sikringer, og for andre en fin fin alpin klatretur i vilde vakre fjell ilag med gode venner! Det ble en kjempefin dag i fjellet med sol og fint vær!

khm5

På bildet ser dere en stolt Bente etter en vellykket bestigning av Zappfe-toppen.

Alle kom til toppen og ned igjen helskinnet og i godt humør, og hytta ble ryddet, tingene pakket og returen ned til bilen ble fort unnagjort. Vi er snart tilbake igjen!

Av Bent Vidar Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: