Aurora buldrer i Font

aur1 

Klubbens yngste(?) medlem, Aurora, tok sine foreldre med på en 3-ukers tur til Fontainebleau (Font) i tidsrommet 25.mars-15.april 2006. Dette er en fin tid å reise på; ikke for kaldt eller for varmt, og før den store strømmen av buldrere inntar åstedet i forbindelse med påska.

Font ligger ca 1 t og 20 min med bil fra Charles de Gaulle – flyplass ved Paris, og er et velkjent område for buldring. Her finnes tusenvis av etablerte problemer spredt på forskjellige felt rundt omkring i de franske skoger. Problemene er for enhver smak og ethvert vanskelighetsnivå (fra nivå småbarn til supermann), og man finner oversikt over disse i førere. I år hadde vi mye moro med å gå sirkler. En sirkel består av flere problemer, og selv om vi ikke kjørte så hardt på, var det nok til at vi var gode og slitne til kvelden.

aur2 

I tillegg til at førerne beskriver vanskelighetsgrad og på hvilken stein man finner det enkelte problem, gir de også info om feltet tørker fort etter regn, er eksponert for sol, har stygge landinger etc. I år måtte vi merke oss en egen kategori; hvorvidt det enkelte felt er barnevognvennlig eller ikke. Mange felt egner seg faktisk godt for storfamilien J, som f.eks Cul de Chien (se bilde under).

aur3

Det er ikke mye utstyr som trengs for å buldre. I tillegg til klatresko og kalk evt poff/resin (et kvaelignende stoff), er det en fordel å ha med seg ei (dør)matte til å tørke sand/skit av sko og en crashpad. De kuleste jentene og guttene tar også med seg tannbørste slik at sva, crimpere og slopere kan børstes rene, noe som ofte kan være avgjørende for å klare å løse et problem.

aur4

En typisk dag for oss besto av lang frokost, smøring av matpakke, kjøring til et felt og buldring til ettermiddagen meldte seg og armer var stive og støle. Buldring er veldig sosialt, med spotting (passe på at den som buldrer ikke skader seg ved fall) og løsing av problem sammen.  

For hviledager er det fint å gå turer i skogen, leie seg hest, ta seg en liten sightseeing i (små)byene i nærheten. Ellers er det jo deilig å bare late seg med ei god bok i sola, eller ta seg en tur inn til Paris, f.eks med tog som transportmiddel. 

Vi leide både hus (gite rural) og bil. Det er imidlertid også mulig å bo i telt på campingplass (noe også vi pleide å gjøre i hine hårde dager) og leie sykler. Bil er imidlertid en ubetinget fordel hvis man ønsker å komme seg rundt på de forskjellige feltene.Rent bortsett fra at det i seg selv er fantastisk å leve som en bohem i Font, gir buldringen der både styrke og teknikktrening for utesesongen hjemme. Særlig fotarbeidet på sva og teknikk på slopere og uttopping forbedres, noe man kan dra nytte av i lang tid etter et opphold. Styrkemessig gir Font en god boost på kort sikt, nesten som å ha vært på treningsleir. Vår erfaring, som nokså utrente individer, er at dette gjelder både maksstyrken og den utholdende styrken. På den annen side har vi også høstet den erfaring at dagliglivet hjemme i Norge raskt eroderer bort de fysiske gevinstene etter et Font-opphold. Alt dette varierer selvsagt fra person til person (det er ikke alle som er svorne sofagriser slik som oss).

Av Elsa-Leony, Kjetil og Aurora

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: