Sportsklatrefeltet i Øvre Bardu

I Øvre Bardu, nærmere bestemt i starten av dalen man kjører opp mot Altevanneter, er en fin sportsklatreklippe utarbeidet av Jørn O Halvorsen og Christian Eek.

Klatr Bardu

Denne ble etablert og funnet av Jørn da han jobbet i forsvaret på Setermoen, så all honør til han. Dette er en liten perle til å være i dette området, som ikke akurat blomstrer av sportsklatremuligheter. 25 meter høy, 80 meter bred og 10-20 grader overhengende. Med bombefast fingersnill granitt, helt uten formasjoner og overstrødd med slopere, lister og sidetak, sto det skrevet POTENSIALE over det hele, sa Jørn da de fant området. Og for å virkelig sette prikken over i`en, holder et lite drag i elva som går under, myggen borte. Veggen ligger i en elvedal, med flere mindre vegger. Feltet er delt i to av elva som kommer fra Altevannet, som i vårflommen kan være litt vanskelig å forsere, men som resten av året byr på stor ørret og tørrskodd kryssing. Jørn og Christian borret og klatra i ei sommeruke i 2000, noe som resulterte i flere fine ruter på 7 og 8 tallet, men også et par lettere. Men fortsatt finnes et stor potensiale for mere, noe som vil slå eventuelle besøkende. Rutene som er etablert er fra 15 til 25 meter lange og av høy kvalitet. Det er nok ruter der til å fylle en lang helg for de fleste, og et par åpne prosjekter litt høyt på 8`er tallet som fortsatt står igjen. Dersom du er i området, er feltet absolutt verdt et besøk.

bardu_f_rer.jpg

Det skal vistnok gå rykter om at veggen ble tatt i bruk før Jørn og Christian til topptauing, og at noen ruter er gått teknisk, og kanskje noen naturlige linjer også. Men det er ikke bekreftet, så om noen sitter på informasjon om dette, eller annen informasjon om dette feltet, gjerne ta kontakt med oss, å vi kan fylle inn eventuell ny informasjon. Dette gjelder også om noen gjør noe nytt der.

Ankomst; Kjør E6 til Setermoen, ta av midt i Setermoen (ved Esso), ned mot skilting merket Altevann. Kjør rett frem forbi militærleirene, ca 15 km til et T-kryss ved et kapell. Ta til venstre mot Altevann, kryss to bruer, ta til høyre i neste T-kryss. Kjør rett frem noen hundre meter til du ser en Statskraft byggning på venstre side. Parker på sletta 50 meter før Statskraft. Feltet kan sees derfra og er ikke å ta feil av! Enjoy!

Bard

Av Bent Vidar Eilertsen (referert Jørn O Halvorsen)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: