Ny alpin rute på Kvænan, Senja

Søndag 8 januar ble det en særdeles tidlig alpin start på undertegnede og Aksel Sveum som hadde planer om å få klatret litt fjell på Senja i løpet av døgnets korte dagslys. Trøtt og treg start pga at vi hadde oss en tur til Finnsnes kvelden/natta tidligere, og sliten i armene etter isklatringen i Bardu dagen før, stoppet oss ikke denne gangen. Vi kjørte mot Flakstadvåg på yttersiden av Senja, stoppet i fjorden før Flakstadvåg, og klev ut av bilen til et kjempeklart vær, med fin temperatur. Vi hadde sett oss ut Nordøstlige forrtopp av Kvænmassivet, og hadde på tidligere toppturer på ski i dette området sett at fjellet såg utrolig fast, fint og rent ut, med mange riss og formasjoner, og dette stemte bra!! 😉

 Kvænan1

Vi fikk oss to lange taulengder av ren alpin fjellklatring (grad 4+/5-) av beste sort, før mørket kom og vi måtte returnere på en rapell ut til høyre. De to til tre gjenværende taulengdene skal snart gåes!!! Og her finnes potensielle for flere fine linjer, og til og med kanskje sommerklatring med svasko. Vi gikk ruta så langt med stive sko. Ruta kan kanskje sammenlignes litt med Zaffe-egga på Kvaløya, men med mere pågående bratthet, og opptak av vanskeligere grad. Dette var VIRKELIG en fin tur, og SUPER-ARTIG!!!! Anbefales!!

Kvænan2  Kvænan3

Ruta fikk navnet “13 jenter” 4+/5- (navnet kom av at vi var invitert kvelden før til en bursdagsfest på Finnsnes med bare oss, en kompis, og 13 jenter, “helt villt!!” som Aksel sa det) 

Av Bent Eilertsen

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: